Vergoedingen

Vergoedingen haarwerken

Hieronder volgt een overzicht van enkele zorgverzekeringen betreffende vergoedingen van uw haarwerk/ pruik, bovenop de vergoeding van uw basisverzekering. Dit overzicht geldt voor 2020.

  •  De vergoeding uit de basisverzekering bedraagt € 443,00
  •  De eigen risico 2020 bedraagt € 385,–.

Zeker weten wat u vergoedt krijgt?

U kunt het beste bij uw eigen zorgverzekeraar navragen of de vergoeding van de eigen bijdrage in dit schema, de vergoeding is die u ook kunt krijgen. Elke zorgverzekeraar heeft andere voorwaarden voor het uitkeren van vergoedingen van medische hulpmiddelen.

  • De vergoeding uit de aanvullende verzekering voor medische hulpmiddelen betreft soms voor alle medische hulpmiddelen samen.
  • Voor gehele of gedeeltelijke haarverlies, kortdurend of langdurend, als gevolg van een medische aandoening of behandeling kunt u een vergoeding krijgen.
  • Klassieke mannelijke kaalheid wordt niet gezien als een medische aandoening.

De zorgverzekering geeft een compensatie, Ornatrix regelt voor u de declaratie voor uw compensatie.

Neem contact op met Ornatrix voor een persoonlijke afspraak en betrouwbare informatie over haarwerken.

Overzicht van zorgverzekeraars en de vergoedingen voor haarwerken*

Overzicht vergoedingen per verzekeraar (PDF)

* Door een ziekte of door de behandeling van een ziekte (bijvoorbeeld bij chemotherapie) kunnen uw haren uitvallen. Een haarwerk (haarprothese) of pruik kan dan een goede oplossing zijn. U hebt recht op een vergoeding vanuit de basisverzekering voor haarwerk of pruik bij langdurige, gehele of gedeeltelijke kaalhoofdigheid als gevolg van een medische aandoening of behandeling. Klassieke mannelijke kaalheid is geen medische aandoening zoals hier bedoeld. Als het haarwerk of de pruik duurder is dan de maximale vergoeding, moet u de rest zelf betalen. Dit heet een eigen bijdrage.


Contact

Heeft u een vraag? U kunt ons via het onderstaand formulier vrijblijvend een bericht sturen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.