Borstprotheses

Uitwendige borstprotheses

Door een enkelzijdige, dubbelzijdige, gedeeltelijke, gehele borstamputatie of asymmetrische borsten kan een gedeeltelelijke of gehele uitwendige borstprothese(s) voor u een optie zijn.

Na een borstamputatie kan u in het ziekenhuis een lichte, tijdelijke prothese krijgen. De tijdelijke prothese kunt u blijven dragen tot de wond helemaal genezen is. Wanneer de wond helemaal genezen is, kan een definitieve prothese aangemeten worden. We praten dan over minimaal zes weken na de operatie. Vaak is het goed om twee tot drie maanden te wachten. Als ook bestraling volgt, is het verstandig om te wachten tot enkele weken na het afronden van de bestraling.

Na een borstsparende operatie is het dragen van een deelprothese mogelijk, wanneer de contour van de borst aanzienlijk is veranderd.

Asymmetrische borsten heeft bijna elke vrouw, ook wel ongelijke borsten genoemd. De één heeft echter in meerdere mate last van ongelijke borsten dan de ander. Door het dragen van een uitwendige deelprothese of gedeeltelijke borstprothese kan u weer symmetrie krijgen in de contouren van uw borsten.

Gehele borstprotheses

Uitwendige gehele prothesen zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten en modellen. Deze prothesen worden gedragen in een hoesje in de bh en nemen snel de temperatuur van het lichaam aan. Ze hebben ongeveer het gewicht van de borst die u mist.

Deelborstprothese

Een deelprothese is geschikt voor vrouwen die een borstsparende behandeling hebben ondergaan of asymmetrische borsten hebben. Er bestaan veel verschillende vormen en maten. De deelprothese wordt op de ‘kleinere’ borst gelegd en gesteund door de bh. Zo wordt de contour van de borst zo goed mogelijk gevormd.

Contactprothese

De contactprothese is een siliconen prothese met een speciale ‘plaklaag’ die direct op de huid bevestigd wordt. Het is over het algemeen een lichte prothese. De contactprothese kan pas zes tot twaalf maanden na de operatie aangeschaft worden.

Zwemprothese

Zwemprotheses zijn doorgaans wat lichter, omdat zwemkleding minder steun geeft dan een bh. Tevens laat de zwemborstprothese toe dat het water vrij kan doorstromen aan de achterzijde zodoende het extra comfort en geborgenheid garandeert.

Wilt u contact met een van onze experts?
Maak dan gelijk hier uw afspraak

Contact

Heeft u een vraag? U kunt ons via het onderstaand formulier vrijblijvend een bericht sturen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.