Haaruitval mannen

Haaruitval mannen

Bij mannen kunnen er verschillende redenen zijn voor haarverlies. Erfelijkheid, een haarziekte of een externe factor kan een reden zijn. De bekende mannelijke kaalheid is vaak erfelijk bepaald. Onder invloed van mannelijke hormonen begint direct na de pubertijd de haarzakjes minder actief te worden. Het haar wordt bovenop het hoofd iets dunner. Dit proces gaat bij de ene man langzamer of juist sneller dan bij de andere man. Bij sommige mannen gaat dit proces door totdat hij helemaal kaal is bovenop zijn hoofd. Bij de andere man stopt dit proces en is deze man alleen dun bovenop zijn hoofd. Haaruitval bij mannen is echter lang niet altijd erfelijk.

Soorten haaruitval

Haarziekte (alopecia) komt voor bij zowel mannen en vrouwen. Alopecia komt voor in alle soorten en maten. Maar er zijn ook andere factoren die voor haaruitval kunnen zorgen. Niet alleen mannen kunnen hier last van hebben. Haaruitval bij vrouwen komt ook regelmatig voor. Deze factoren kunnen wegkomen uit een operatie, verbranding of bestraling. Gelukkig zijn er ook voor mannen met haaruitval voldoende hulpmiddelen beschikbaar.

Hulpmiddelen voor haaruitval bij mannen

Een medisch hulpmiddel kan een haarwerk, haartoevoeging of haaraanvulling zijn. Er zijn vele mogelijkheden met zowel synthetisch, als echt haar. Net zoals er vele mogelijkheden zijn, zijn er ook vele wensen. We kijken graag samen met u welke oplossing het beste bij u past.

Laat u door ons adviseren, Neem contact op voor meer informatie.

0594 740004

info@ornatrix.nl

N

SEMH Gecertificeerd

N

Haarwerk op maat

N

Voor al uw haar problemen

N

Alle aandacht voor u

Wilt u contact met een van onze experts?
Maak dan gelijk hier uw afspraak

Contact

Heeft u een vraag? U kunt ons via het onderstaand formulier vrijblijvend een bericht sturen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.