Alopecia areata

Alopecia areata

Alopecia areata betekent ‘pleksgewijze haaruitval’

Bij alopecia areate ontstaan er kale plekken op de hoofdhuid. De vormen van de kale plekken doen zich in allerlei vormen voor. Meestal begint alopecia areata met één kale plek. De eerste plek kan verdwijnen en ergens anders op het hoofd komt er een andere kale plek, en zo blijft het hele proces doorgaan. Het kan ook zijn dat er één kale plek is en dat de buitenste vormen hiervan alleen veranderen. De ene persoon heeft jaren één kale plek, en dit blijft ook bij deze ene kale plek. Bij de andere persoon begint het bij één kale plek, en binnen een paar dagen is de persoon helemaal kaal. Iemand kan een korte tijd of een lange tijd of zijn hele leven geen hoofdhaar meer krijgen. Het verloop van alopecia areata is erg onvoorspelbaar.

Wie hebben er last van Alopecia areata?

Iedereen kan alopecia areata krijgen, ongeacht of je jong of oud, man of vrouw bent. Alopecia areata is niet levensbedreigend. Iemand die alopecia areata heeft, hoeft zich niet lichamelijk ziek te voelen. Alleen hoe de persoon er uitziet, is onvrijwillig en volkomen veranderd, en als gevolg daarvan kan hij of zij zich ook anders voelen. En wie zich anders voelt, kan zich ook anders gaan gedragen.

Oplossingen bij Alopecia areata

Als (tijdelijke) oplossing wordt een haarwerk aanbevolen, zodat iemand gewoon zichzelf kan zijn. En niet voor iedereen zichtbaar is dat men een ziekte heeft, een ziekte welke zijn/ haar uiterlijk veranderend.

Advies van Ornatrix is veel waard, kennis van elk haarwerk staat paraat.

Wilt u contact met een van onze experts?
Maak dan gelijk hier uw afspraak

Contact

Heeft u een vraag? U kunt ons via het onderstaand formulier vrijblijvend een bericht sturen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.