Welke verschillende haarziektes zijn er en hoe kan een haarwerk hierbij helpen?

19 januari 2018

Het is een vraag waar veel mensen tegenaan lopen die kampen met haarverlies en op zoek zijn naar een passend haarstuk. Voor het vinden van het juiste haarwerk is het belangrijk om te weten welke haarziektes er zijn, wat deze ziektes kenmerkt en hoe haarwerk hieraan een positieve bijdrage kan leveren. Ornatrix vertelt je graag meer over de verschillende haarziektes en haaraandoeningen. Bovendien denken wij graag met je mee in het vinden van een passend haarstuk.

Welke haarziektes zijn er en wat zijn hiervan de kenmerken?

Haarziektes zijn er in allerlei soorten en maten. Haarverlies kan dan ook verschillende oorzaken hebben. Alopecia is de algemene benaming van haarziektes. Ziektes, medicijngebruik, erfelijkheid, stress, ouderdom of hormoonverandering kunnen hiervan mogelijke oorzaken zijn. Bij Alopecia Areata ontstaan er kale plekken op de hoofdhuid, terwijl er bij Alopecia Diffusa/Effluvium sprake is van een te sterke spanning op het haar. Hierdoor verlies je sneller haren. Kamp je met haarverlies over de gehele hoofdhuid? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met Alopecia Diffusa. Haren uit de hoofdhuid trekken is eveneens een veel voorkomende aandoening. Deze psychiatrische aandoening wordt ook wel Trichotillomanie genoemd.

Haarwerk of haarstuk van Ornatrix

Mocht je met een haarziekte of haaraandoening te maken krijgen, dan is het prettig om te weten dat een haarstuk kan helpen. Haaruitval kan namelijk onzichtbaar worden gemaakt door een haarwerk van Ornatrix. Je kunt hierbij denken aan haartoevoeging, een haaraanvulling of soms zelfs een compleet haarwerk. Uiteraard lost een haarstuk van Ornatrix niet je haarprobleem op, maar het zorgt er wel voor dat je er mooi uitziet. Dit maakt het voor jou een stuk gemakkelijker om voor de dag te komen en bovendien is het een fijn idee dat iemand in alle rust naar jouw verhaal luistert.

Advies op maat

Kamp je met haarverlies en ondervind je hier hinder door? Bij Ornatrix begrijpen we dat als geen ander. Wij geven je daarom graag advies op maat. Bel of mail ons daarom gerust voor een vrijblijvend gesprek. Wij geven je zorgvuldig en betrouwbaar advies over de diverse haarwerken en wat in jouw situatie het meest gunstige is. Meer weten over wie we zijn en wat we doen? Neem gerust een kijkje op onze website en ontdek dat er ook voor jouw haarverlies een passend haarstuk mogelijk is.