Kinderhaarwerken

30 mei 2017

Mijn kind heeft een haarwerk nodig, en nu?

Voor volwassenen is het nodig hebben van een haarwerk vaak al een behoorlijke omschakeling. Niet alleen de reden voor het nodig hebben van een haarwerk zorgt vaak voor veel kopzorgen, maar ook het traject van aanmeten en kiezen van een haarwerk gaan vaak gepaard met veel emoties. Daarnaast is er natuurlijk de sociale omgeving die vaak ook een grote impact heeft op het eigen gevoel.

Kinderen zijn hierin vaak nog kwetsbaarder. Vanuit het sociale systeem is de invloed op de gesteldheid van een kind vaak nog vele malen groter. Voor kinderen is het dan ook vele malen belangrijker om zich goed in hun vel te voelen, en zich te kunnen uiten richting de buitenwereld zoals ze zich voelen.

Specifieke eisen kinderhaarwerk

Net als bij haarwerken voor volwassenen zijn er verschillende mogelijkheden op het gebied van materialen en stijlen. Zo zijn er haarwerken en -aanvullingen van zowel synthetisch als echt haar. Daarnaast is er natuurlijk keuze uit een eindeloos aantal haarstijlen.
Naast de overeenkomsten met de haarwerken voor volwassenen zijn er ook een aantal verschillen. Zo zijn kinderen vaak veel actiever dan volwassenen. Hier dient dan ook rekening mee gehouden te worden bij het aanmeten van een haarwerk voor uw kind. Gelukkig kunnen we hier rekening mee houden en zijn de haarwerken voor kinderen op een stevige manier bevestigd zodat deze vast blijven zitten tijdens al het ravotten van uw kind.

Haarwerken op de groei

Naast de actievere levensstijl van kinderen is het van belang om bij de aanschaf van een kinderhaarwerk rekening te houden met groei. Waar een haarwerk voor volwassenen een aantal jaren mee kan, zal het haarwerk van uw kind op een gegeven moment te klein zijn. Gelukkig bieden de meeste verzekeraars een jaarlijkse gedeeltelijke en soms zelfs volledige vergoeding. Hiermee weet u zeker dat uw kind altijd een goed passend haarwerk heeft.

Informeer uw kind over haarwerken

Naast het uiteindelijk aanmeten van een mooi en goed passend haarwerk voor uw kind is het psychologisch effect net zo belangrijk. Het is dan ook cruciaal om goed met uw kind te praten over de reden van het haarwerk, de gevolgen, en het gebruik van het haarwerk. Om u (en uw kind) hierbij te helpen zijn er verschillende boekjes en brochures te vinden die op speelse maar educatieve wijze uitleg geven aan kinderen en jongvolwassenen. Hierbij ligt de nadruk maken op het begrijpelijk maken van de situatie, en hoe een kind hier psychologisch het beste mee om kan gaan. Deze boeken zijn er voor kinderen van alle leeftijden.

Naast de informatie die u kunt vinden in de boekjes en brochures kunnen wij u natuurlijk ook altijd helpen met uw specifieke vragen over haarwerken voor kinderen. U kunt hiervoor vrijblijvend contact opnemen via telefoonnummer 0594-740004 of [email protected]