Hoe worden haarwerken gebruikt in de fashion wereld?

19 januari 2018

De fashion wereld ontdekt haarwerken

De populariteit van haarwerken is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Sinds de fashion wereld alle voordelen van dit bijzondere type accessoire heeft ontdekt, zijn haarwerken niet meer weg te denken van de catwalk en de fotoshoot. De invloed van de fashion industrie zorgt ervoor dat ook bij het publiek de interesse in haarwerken is aangewakkerd. Het is geen onbekend fenomeen meer of een luxe die zich alleen de hoogste klasse van de samenleving kan veroorloven. Tegenwoordig zijn haarwerken een normaal verschijnsel. Een fashion item om trots op te zijn, wat de reden ook is dat je hiervoor hebt gekozen.

Alles voor esthetiek

In de fashion wereld draait alles om esthetiek. De schoonheid van modellen laat de modieuze kledingstukken optimaal schitteren in de catalogus of op de catwalk. Haarwerken worden door de fashion wereld ingezet op dezelfde wijze als make-up: om het maximale uit schoonheid te halen. Al is een haarwerk net als een sieraad een accessoire, het haarwerk wordt niet ingezet als een extra item op het model maar als een geïntegreerd onderdeel van het totaalplaatje. Het haarwerk is een natuurlijke toevoeging aan de uitstraling. In de meeste gevallen is het haarwerk dan ook niet te onderscheiden van het orginele haar van het model.

Haarwerken bieden versatiliteit

Modellen zijn continue bezig zichzelf opnieuw uit te vinden. Elke dag dezelfde look is geen optie. Een model moet blijven verrassen, het liefst op spectaculaire wijze. Dat is niet alleen om het publiek te blijven boeien, het is vooral om zich aan te kunnen passen aan de gevraagde stijl voor een bepaalde fashion collectie of merk. Heeft een model kort haar maar wordt voor een shoot gevraagd om lange haren zoals een schoonheid uit de Amazone? Een haarwerk maakt het verschil tussen ongeschikt en gecast worden. Het komt ook voor dat het ene jaar sluik haar in de mode is maar een jaar later ‘big hair’ helemaal in is. Zonder haarwerk dat het benodigde extra volume biedt kan een model dan niet
verder in haar carrière.

Beroemde haarwerken

Steeds meer beroemdheden delen met de wereld dat ze graag gebruik maken van haarwerken. Trots vertelt bijvoorbeeld Adèle dat haar pruiken allemaal een eigen naam hebben. Zo zijn het niet meer alleen de topmodellen die de voordelen van haarwerken benutten, ook beroemdheden uit bijvoorbeeld Hollywood gebruiken haarwerken voor hun looks.

Van fashion wereld naar je eigen straat

Een haarwerk is een prachtig accessoire voor iedereen, of je nu geïnspireerd ben door de fashion wereld of om medische redenen er behoefte aan hebt. Op Ornatrix.nl ontdek je alle verschillende tinten en stijlen en kun je zien welk haarwerk bij jou past. Voor het onderhoud van je haarwerk kun je ook terecht. Neem contact op als je meer wilt weten over de opties voor jou.