Haarwerken bij een chemokuur

19 januari 2018

Het starten van chemotherapie is een mogelijkheid om kanker te behandelen. Het is een combinatie van medicijnen die kankercellen aanpakt, zodat de kans bestaat dat de cellen worden vernietigd. Ook kan chemotherapie ervoor zorgen dat de verspreiding of vermenigvuldiging van kankercellen in het lichaam gestopt wordt. Chemotherapie komt in het gehele lichaam terecht, waardoor ook gezonde cellen kunnen worden beschadigd. Sommige schade aan de cellen is van tijdelijke aard, deze cellen kunnen na verloop van tijd weer volledig herstellen. Helaas herstellen niet altijd alle cellen en kan er door de chemotherapie blijvende schade worden aangericht.

De bijwerkingen van chemotherapie

Wanneer iemand chemotherapie ondergaat, kunnen er verschillende vervelende bijwerkingen optreden. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan vermoeidheid en misselijkheid. Ook haaruitval is een veelvoorkomende  bijwerking. Er bestaat de kans dat het haar gedeeltelijk uitvalt, maar het kan ook voorkomen dat het haar volledig verdwijnt. Niet alleen het haar op het hoofd kan uitvallen door toedoen van chemotherapie, ook het haar op het gezicht, armen, benen en schaamstreek kan volledig of gedeeltelijk verdwijnen.

Haarwerken bij een chemokuur

Gelukkig heeft Ornatrix haarwerken verschillende soorten haarwerken, haarstukjes en haaraanvullingen in het assortiment om toch, ondanks het ondergaan van chemotherapie, haar op het hoofd te hebben. Wanneer je bij ons een haarwerk laat aanmeten, kun je erop rekenen dat het haarwerk volledig naar jouw wens wordt uitgevoerd. Daarnaast kunnen wij je deskundig advies geven over het haarwerk dat het beste bij je past en hoe je het haarwerk het beste kunt behandelen.

Haaruitval hoeft niet definitief te zijn

Nog een fijn gegeven is dat haaruitval niet altijd definitief hoeft te zijn. In de meeste gevallen komt het haar weer terug na het beëindigen van de chemokuur. Het kan zijn dat het haar eerst terugkomt als breekbare, dunne haartjes voordat je jouw eigen haar weer volledig terugkrijgt. Dit is vooral een kwestie van tijd. Ook kan het voorkomen dat je opeens krullend haar krijgt, terwijl je voor de chemokuur altijd stijl haar had.

Bezoek de website en krijg deskundig advies

Ornatrix haarwerken is gespecialiseerd in haarwerken, haarstukjes en haaraanvullingen. Daarnaast verkopen we overige producten die hiermee te maken hebben, zoals bijvoorbeeld verschillende onderhoudsproducten. Wanneer je geïnteresseerd bent in de producten van Ornatrix kun je altijd de website bekijken voor het verkrijgen van meer informatie. Wanneer je graag advies wilt over de verschillende mogelijkheden of  onderhoudsproducten of haarwerken wilt aanschaffen, kun je altijd contact opnemen met onze deskundige medewerkers.