Van deze sterren wist je niet dat ze een haarwerk dragen

In de showbizz wereld is het uiterlijk zeer belangrijk. Het is dan ook niet ongebruikelijk voor (Hollywood) sterren om kunstmatige ingrepen te doen bij problemen met het uiterlijk. Iedereen kent wel de verhalen over sterren die liposuctie laten doen, hun borsten laten vergroten of een facelift ondergaan. Minder bekend is het echter dat er ook een groot aantal sterren is die door middel van een haarwerk, haartransplantatie of een haarstukje hun kaalheid of dunner wordend haar verbergen.

Op een of andere manier ligt hier nog een groot taboe. Er zijn weinig sterren die er ronduit voor uitkomen dat ze gebruik maken van een van bovengenoemde hulpmiddelen. Van de meeste ( zo niet alle) ondergenoemde sterren zul je dan waarschijnlijk ook niet weten dat ze een haarwerk of haarstukje hebben.

Andre Agassi

De wereldberoemde tennisspeler Andre Agassi ging halverwege zijn cariere van een weelderige haardos naar een volledig kaal hoofd. In eerste instantie werd er niet extreem veel aandacht besteed aan deze transformatie, maar na een aantal jaren kwam Agassi in 2009 met de uiteindelijke bekentenis dat hij voor zijn transformatie een tijd lang op het hoogste niveau gespeeld heeft met een haarwerk. Zijn toenmalige vrouw Brooke Shields heeft hem er uiteindelijk van overtuigd om zijn haarwerk aan de wilgen te hangen en zijn hoofd volledig kaal te scheren.

Ted Danson

Misschien wel de allerbekendste barman uit de jaren ’80 was Ted Danson. Hij speelde vanaf 1982 de rol van Sam Malone in de hitserie Cheers. Hij was zeer populair onder de vrouwelijke fans van de serie vanwege de weelderig haardos die hij had. Wat veel vrouwelijke fans niet wisten was dat hij zelfs op dat moment al een haarwerk droeg tijdens de opnamen. Buiten de opnames om maakte hij er geen probleem van om rond te lopen met zijn eigen uitgedunde grijze haardos, maar op de set had hij zijn haarwerk altijd op. Verder staat hij erom bekend dat zijn haarwerken altijd zeer natuurgetrouw zijn.

Dolly Parton

Wellicht wat minder verbazingwekkend is het feit dat Dolly Parton een haarwerk voor vrouwen draagt. De hollywood actrice staat erom bekend dat ze veel werk heeft laten doen aan haar gezicht en lichaam, en daar hoort een professioneel haarwerk natuurlijk bij. De meeste mensen zullen de hoogblonde lokken van de actrice wel herkennen, maar de meeste mensen weten niet dat dit niet haar natuurlijke haardos is. Tevens is zij een van de weinige sterren die er niet heel geheimzinnig over haar uiterlijke hulpmiddelen.

Katja Schuurman

Van eigen bodem zijn er natuurlijk ook voorbeelden van sterren die gebruik maken van haarwerken of haarstukjes. De meeste mensen (inclusief de GTST generatie) weten niet dat de oude extreem volle haarbos die Katja tijdens haar Goede Tijden periode had voor een gedeelte bestond uit hairextentions. Ook Katja heeft er nooit echt een probleem van gemaakt dat men wist van de extentions die ze gebruikte.

Marc-Marie Huijbregts

Voor de kijkers van De Wereld Draait Door zal Marc-Marie Huijbregts geen onbekend gezicht zijn. Zij zullen dan ook de transformatie van deze cabaretier wel meegekregen hebben. In zeer korte tijd ging hij van een weelderige haarbos naar een kortgeschoren hoofd. Wat hierbij de meeste mensen niet opgevallen was, is dat de haarlijn die onder het oude kapsel weg kwam niet klopt met de oude look. Hieruit kon de oplettende kijker direct opmaken dat zijn vorige look bestond dankzij een haarwerk. Binnen de Nederlandse celebrity-scene heeft deze overgang gezorgd voor een kleine rel omdat men nog niet gewend was aan het openlijk uitkomen voor het dragen van een haarwerk.

Marijke Helwegen

Een van de eerste Nederlandse sterren die er openlijk voor uitkwam dat ze gebruik maakte van een haarwerk was Marijke Helwegen. Het is natuurlijk niet verbazingwekkend dat juist zij hier openlijk over praat. De Nederlandse celebrity is een van de meest besproken celebs op het gebied van plastische chirurgie en andere uiterlijke schoonheidsaanpassingen. Deze zomer heeft zij zich als voorvechter van haarwerken nog uitgesproken tegen het taboe dat er op rust. Ze geeft in een interview met een bekend weekblad aan dat ze hoopt dat het taboe wordt doorbroken dat alleen zieke mensen gebruik maken van een haarwerk. Ze geeft aan dat er verscheiden mensen binnen de Nederlandse celebrity-scene zijn die ook een haarwerk of haarstukje dragen zonder hier voor uit te willen komen.

Johan Museeuw

In het begin van de jaren 2000 ontstond er bij onze zuiderburen een behoorlijke rel rond de haardos van profwielrenner Johan Museeuw. Wat was het geval? Het ene moment reed hij met een kalende kop rond, en korte tijd later had hij ineens een volle bos haar. Dit viel de media en toeschouwers natuurlijk op en een rel was geboren. Toendertijd was het helemaal niet gebruikelijk voor bekende sterren om er voor uit te komen dat men gebruik maakte van een haarstuk . Museeuw is er uiteindelijk voor uit gekomen dat hij inderdaad een tijd lang een haarstuk gehad heeft. Ondertussen heeft hij er echter voor gekozen om voor een haartransplantatie te gaan.

Elton John

(Sir) Elton John heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij een haarwerk draagt. Eind jaren 70 viel het haar van de zanger in rap tempo uit en had hij binnen een paar maanden een kaal hoofd. Begin jaren 80 had hij ineens weer een volle coupe en gaf hij zelf ook aan dat dit kwam door het gebruik van een haarwerk. Sindsdien heeft hij 1 vaste haarstijl. Elton John heeft in verschillende interviews zeer openlijk gesproken over zijn haarwerk, hij heeft bij een aantal gelegenheden zijn haarwerken als fashion statement gebruikt, en komt op voor zowel sterren als de reguliere man (en vrouw) die te kampen heeft met ongewenste kaalheid als gevolg van haarziektes of ouderdom.

Haarwerken steeds minder taboe

Doordat steeds meer sterren openlijk spreken over het gebruik van haarwerken of haarstukjes wordt het dragen van een haarwerk steeds meer geaccepteerd. Niet alleen bij kaalheid door ouderdom of haarziektes, maar ook als fashion item worden de haarwerken en haarstukjes steeds meer gebruikt. Wanneer u zelf last heeft van ongewenste kaalheid is het altijd mogelijk om een vrijblijvend gesprek aan te gaan om te kijken wat de mogelijkheden voor u zijn.